Extreem intiem

Dit is waar het begint, en waar kun je nu beter mee beginnen als met een erotische scène om de aandacht van een lezer naar het verhaal te trekken. Natuurlijk hou ik me aan het advies van Ilja Leonard Pfeiffer: ‘een goede seksscène gaat niet over goede seks’. Maar is het wel een seksscène…

De aanraking, extreem intiem zoals hij daar lag, volkomen hulpeloos, nog half in slaap. Soms verraste Els, zijn Els, hem. Niet dat er in hun relatie iets mis was met de sex, dat vond hij tenminste en Els klaagde niet, in ieder geval niet tegen hem. Ze woonden bijna drie jaar samen en het was ruim boven het gemiddelde feest, bovengemiddeld in relatie tot de statistieken over hoe vaak, wanneer en waar het gemiddelde stel per leeftijdsgroep en duur van de relatie “het” deden. Niet dat hij die dingen bijhield, maar het stond in een van die onderzoeken die Els hem onder de neus had geduwd uit de Cosmopolitan of Flair – of hoe het zogenoemde lifestyle magazine ook heette waar ze op geabonneerd was – en dat waren details die hij dan weer wel onthield. Om de afsluitende “beste 10 stappen om weer spanning in de relatie te brengen hadden ze enorm gelachen: zij hadden geen behoefte aan rollenspel of kinky uitspattingen nodig om de sleur te doorbreken. En toch verraste Els hem soms, zoals die ochtend. Hij was rustig blijven liggen, zogenaamd in slaap, half in dromenland, genietend.

Het advies van Ilja Leonard Pfeiffer was niet volledig. De aanvulling was: ‘dat de beleving en de gedachten van de spelers tijdens de daad veel interessanter zijn dan de beschrijving van de seks zelf’.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *