Boeoeoe – Proloog (2)

Zou het pijn hebben gedaan, met die motor op de auto knallen?

–dus u draait van het erf de weg op en dan rijdt de motor tegen uw auto?’ De ander stem weer.

‘Die klap! Ik zag hem niet: de zon! Wat een klap.’

De andere man keek naar de motor die zich rechtopstaand in de auto geboord had. Het achterwiel van de motor hing bijna een meter boven de grond ter hoogte van de plek waar het rechtervoorwiel van de auto had gezeten. ‘Hij moet over de auto gevlogen zijn en in het weiland terecht gekomen, maar waar?’

Dat had hij wel gehoord.

‘Boeoeoe.’

Ook dat. Nu waren ze er nog, koeien, maar hoe lang nog? Gisterenavond was het groot in het journaal: de eerste hamburgers van gekweekt vlees waren op weg naar de supermarkt. Met de stamcellen van een koe konden ze tegen de honderdduizend biefstukken produceren en het smaakte zelfs beter, volgens de fabrikant dan. De koe loeide opnieuw. Als hij dat kon horen, dan moesten zij het loeien toch ook horen? Waarom zagen ze hem dan? Waarom leek het alsof de koe– Het kraken onderbrak zijn gedachte. Het loeien van koeien klonk luid in zijn oren.

Hij had gemerkt dat hij viel, dat zijn kaken op elkaar klapten toen het vallen ophield en had niets gevoeld…

‘112. Goedenavond. U belt voor spoedeisende hulp?’

‘Hij is op de koe gevallen. De motorrijder is uit de boom gevallen,’ zei de stem; verward verbaasd.

‘Op de koe… Is er sprake van persoonlijk letsel?’

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *