2012 in retrospectief? Nee dank je.

2012 ten einde

Zoals aan alles komt ook aan dit jaar een einde. Ik kom in de verleiding er een cliché aan te koppelen, maar ik doe het niet, ik vertik het, het is te eenvoudig, te kinderlijk. Ik wil niet terugblikken op 2012. Geen retrospectief over de veronderstelde gemene deler die 2012 kenmerkt. Waarom ook? Met zoveel mensen die vanuit hun eigen perspectief kijken, wordt  elke uitkomst daardoor niet als onevenwichtig beschouwd?

2012 in historisch perspectief

Bovendien wordt het jaar doorkruist vanuit historisch perspectief. De geschiedenis voorspeld dat dit jaar te eindigen op 21-12-2012.  Als je daar over nadenkt, en als weldenkend mens is dat een niet te stoppen eigenschap, betekent het dat er na de 21ste er geen perspectief meer is: voor niemand! Zul je net zien: geen oud en nieuw, geen oliebollen, geen champagne, wel een knal! En als ik ergens een hekel aan heb is het geluidsoverlast.

Doorstomen naar 2013

Ach, ik ben geen doemdenker of familie van Sombermans: in het ergste geval slaan we kerst dit jaar over en stomen direct door naar 1 januari 2013. Proost! Oh nee, er was geen champagne…

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *